Beveiliging van je huis.

22 januari 2015
Roy Peters

blog-veiligheid

Recent werd een klant geconfronteerd met een poging tot inbraak. Let wel een leegstaand huis. Je gaat dan bijna denken wat ze daar te zoeken hebben. Via een klein raam in de keuken werd gepoogd de woning te betreden. Gelukkig was deze klant zo verstandig geweest om, naast de gebruikelijke raamboom bijzetsloten te plaatsen. Gevolg was veel schade aan het raam, maar de poging om binnen te komen was mislukt. Aanleiding om in te breken was er niet, of het zou moeten zijn dat de inbreker op zoek was naar een overnachtingsadres. Dat het hier om amateurs ging was duidelijk. Er waren makkelijkere manieren geweest om binnen te komen…

Mijn buurman werd aan het einde van het  jaar wel onaangenaam in zijn slaap verrast. Het inbrekersgilde was duidelijk op zoek naar een aanleiding. De sleutels van de auto in het zicht, de sleutel op de achterdeur om het toch iets makkelijker te maken. Een kwestie van minutenwerk. Steen door de ruit, deur open, autosleutel mee en vertrokken zijn we. Auto weg.

 

Niet dat ik het goedkeur, integendeel, maar een aanleiding is er wel. Hoe makkelijk kun je het iemand maken. We staan er niet bij stil, ook ik niet. Bankpasjes, sleutels bij achterdeur of voordeur  al dan niet in het slot, die nieuwe smartphone. Ik zie het maar al te vaak als makelaar in het zicht. Dan kun je nog zoveel sloten hebben, ze zijn zo binnen en vertrokken met de buit.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Contact out lab report along with http://justbuyessay.com linked coaches.