Energielabel

25 januari 2015
Roy Peters

Verkopers (en ook verhuurders) zijn vanaf 2015 verplicht om bij een transactie een energielabel te overhandigen op straffe van een forse boete.

Maar wat zegt het nu eigenlijk? Vrij weinig, uiteindelijk zit je niet te wachten op een A, B of F label maar ben je meer geïnteresseerd in de kosten voor gas, water, elektra. Verbazingwekkend weinig mensen vragen naar een indicatie van de verbruikskosten van de huidige bewoner.  Het wordt meer als een gegeven van bijkomende kosten gezien, terwijl dit op jaarbasis toch een flink bedrag is. Een bedrag waar eventueel flink op bezuinigd kan worden, maar waar soms forse investeringen tegenover staan.

Het kan daarom wenselijk zijn goed na te denken over welke investeringen hoeveel rendement opleveren. En niet kort door de bocht overal hoog rendementsbeglazing in te zetten, naar een bouwmarkt rijden om glaswoldekens te kopen. Isoleren is een vak. Nog belangrijker is om gelijktijdig te ventileren. Sommige mensen produceren een kierdicht huis met kit, pur en wat al niet meer. Dit kan tot grote rampen in je woning maar zeker ook voor je lichaam kan leiden.

Laat je derhalve goed adviseren om achteraf niet voor onverwachte problemen te komen staan en je gezondheid achteruit dendert.

Redistribute home work due to http://pro-essay-writer.com accessible coaches.